Facebook
Szexualitás idős korban
2008. szeptember 17., szerda 05:59
A szerelemnek, a testi gyengédségnek rengeteg előnyös "mellékhatása" van. Még a betegségből való felépülést is felgyorsítja. A szerelmes és szexuálisan aktív embernek acélos az immunrendszer, boldogabban és hosszabb ideig él! És most nézzük, mi a helyzet idősebb korban!?

A 70 éves nőknek csupán 3%-a él nemi életet, míg a férfiaknak 75%-a. Mi a különbség oka? A 60 éven felüli nők háromnegyede egyedül él, a férfiaknak azonban csak egynegyed része. A háború kései következményeként és az élettel szembeni csekély elvárások miatt ebben a korosztályban kevés a férfi.
 
További tapasztalat, hogy a szexuális vágy és aktivitás éppúgy változik egyénenként, mint életszakaszonként. Az idős emberek többsége a nemi érintkezéssel szemben a gyengédséget részesíti előnyben.
 


Szex szívinfarktus után?!
 
Téves hipotézis, miszerint a szívinfarktusban, a magas vérnyomásban, és cukorbetegségben szenvedők számára veszélyes lehet a testi szerelem. A szex közbeni szívinfarktus kockázata ugyanis egy a millióhoz!
 
Gondoljunk csak bele: a nemi érintkezés ugyanolyan természetes velejárója életünknek, mint az, hogy levegőt veszünk vagy autót vezetünk. Akkor pedig miért mondanának le róla a szívbetegek? Ha feléled a vágy, és a közérzettel sincs semmi baj, nem érdemes önmegtartóztatásban élni. Akinek ennek ellenére akadnak aggodalmai, bátran kérje orvosa tanácsát.
 
Ha felpezsdül a vér...
 
Amennyiben az "akarja-e egyáltalán?" kérdésre igen a válasza, ám mégsem tud a tettek mezejére lépni, az okokat orvosnak kell kiderítenie. Forduljon urológushoz vagy andrológushoz! A problémát legtöbbször lelki eredetű stressz, depresszió, félelem okozza, ugyanakkor betegséghez kötődő vagy funionális vérkeringési zavarok is előidézhetnek ereiós zavarokat, akárcsak egyéb tényezők, mint például a diabétesz, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a gerincferdülés és a prosztataműtét. Az esetek többségében a vérkeringés javítása a leghatékonyabb kezelési mód, hatására a vér felpezsdül, s a szunnyadó vágy fellobban.
 
Vágyfokozás...
 
A vágyfokozó szerek hatóanyagát eredetileg a szívműködés javítása céljából fejlesztették ki. Tesztelése közben jöttek rá arra, hogy a vérkeringés-javító összetevők a nemi teljesítményt is kedvezően és hathatósan befolyásolják. Ha a tabletták nem segítenének, még mindig lehet értágító anyagokat fecskendezni a barlangos testbe vagy a húgyvezetékbe. Kivételes esetekben vákuumpumpát lehet alkalmazni, illetve végső megoldásként egy felfújható péniszimplantátumot is beültethetnek a férfiak hímtagjába.
 
A szex fontos!
 
A szexuális élet boldogsággal ajándékozza meg az embert. Számos kísérlet bizonyította már, hogy a gyengéd és kielégítő együttlétek "inspirálják" leghatékonyabban agyunk boldogságközpontját.
Nincs még hozzászólás, légy te az első!
kapcsolódó hírek


cimkefelhő
Pajzán Percek legfrissebb hírei
Legyél te is tag, itt csak nyerhetsz
Esti híradó ZRT. 2006-2015 | Médiaajánlat | Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat